Studeren

Hoe kan ik weten of ik voor een bepaalde opleiding werken en studeren kan combineren?

De hogeronderwijsinstellingen bieden speciale studietrajecten aan voor werkstudenten. Die studietrajecten bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om een opleiding met een job te combineren. Deze trajecten onderscheiden zich van gewone opleidingen door aanpassingen aan vorm en/of tijdstip, evenals aanpassingen aan het studie- en leermateriaal, de begeleiding en de wijze van toetsen en examineren. Zo kan het onderwijs bijvoorbeeld worden aangeboden via avond-, weekend- of afstandonderwijs of een combinatie hiervan.

U kunt deze studietrajecten terugvinden via de Uitgebreide zoekfunctie. Daar kunt u deze optie aanvinken en zoeken zonder trefwoord. U kunt best ook opteren voor 100 resultaten per pagina. Als u dan in de kolom Locatie op locatie klikt, worden de locaties alfabetisch geordend en kunt u gemakkelijk een voor u toegankelijke locatie zoeken.
Let wel op, op deze manier vindt u enkel de opleidingen die bijzondere financiering krijgen voor deze studietrajecten. Er zijn echter nog meer manieren waarop opleidingen faciliteiten aanbieden aan werkstudenten.

Via onze aangepaste zoekfunctie (via Google) kunt u alle websites van alle erkende instellingen doorzoeken.

Stel dat u werkt en een opleiding pedagogische wetenschappen wil volgen. In dat geval zoekt u best met de volgende trefwoorden: "pedagogische wetenschappen" werkstudent
Alle verwijzingen naar informatie over deze opleidingen en de mogelijke faciliteiten voor werkstudenten worden dan op een resultatenpagina gepresenteerd

Daarnaast kunnen werkenden ook studeren via een examencontract. Dan bent u in feite geen student en mag u geen gebruik maken van de studentenfaciliteiten maar kunt u wel deelnemen aan de examens en het diploma behalen. In dat geval zoekt u best met de volgende trefwoorden: "pedagogische wetenschappen" werkstudent
Alle verwijzingen naar informatie over deze opleidingen en de mogelijke faciliteiten voor werkstudenten worden dan op een resultatenpagina gepresenteerd.

Met de door u gevonden informatie, kunt u dan best contact opnemen met de opleiding van uw keuze om de modaliteiten nader te bespreken.